Tietoa fysiikan abikursseista

Mitä menestyminen fysiikan ylioppilaskirjoituksissa vaatii?

Fysiikan yo-kokeessa korostuu kokonaisuuksien hallinta. Ylioppilaskoe perustuu valtakunnallisiin kursseihin FY1-FY7. Hyvään ylioppilaskokeen arvosanaan ei riitä, että hallitsee kaikkien kurssien yksittäiset asiat vaan on osattava yhdistää eri kursseilla opittuja asioita toisiinsa. Lisäksi tehtäviin on osattava vastata käyttämällä vastauksessa fysiikalle ominaista kieltä ja käsitteitä.

Kurssin sisältö

YO-valmennuksen kurssilla kerrataan fysiikan valtakunnallisten kurssien keskeisimmät sisällöt ja tehdään paljon vanhoja fysiikan ylioppilastehtäviä. Kurssilla tehdään sekä perustehtäviä että vaativia tehtäviä. Ylioppilastehtävien ratkaisut käydään läpi yksityiskohtaisesti vaihe vaiheelta. Samalla avataan sitä, kuinka monta pistettä mistäkin vastauksen osasta saa ja mitkä perustelut ovat tärkeimpiä ja toisaalta, mitkä virheet voivat olla kohtalokkaita.

Kurssi sisältää yhteensä 24 oppituntia. Tapaamiset sisältävät aina useamman oppitunnin. Oppitunnit järjestetään etäopetuksena Zoom-ohjelman avulla. Kurssilla käytetään SanomaPron Fysiikka-sarjan kirjaa Yo-kertaus fysiikka. Kurssin tehtävät tulevat pääosin tästä kirjasta, joten kirjan hankkiminen on järkevää.

Kurssin opetus

Kurssin opettajana toimii Tomi Anttila (FM). Tomi on Tampereen klassillisen lukion fysiikan opettaja ja on opettanut lukiofysiikkaa 20 vuotta. Tomi on saanut opetuksestaan erittäin hyvää palautetta ja oppilaiden keskuudessa erittäin pidetty opettaja. Tomi on opettanut fysiikan kertauskursseja jo useita vuosia.

Kurssin hinta on 149 euroa.

 

Aikataulu

  • ma 22.2. klo 16.30-20.30
  • ke 24.2.. klo 16.30-20.30
  • ma 8.3. klo 16.30-20.30
  • ma 15.3. klo 16.30-20.30
  • ma 22.3. klo 16.30-19.45
Kurssille voi ilmoittautua sen alkamiseen saakka.

Tietoa ZOOM-etäopetusjärjestelmästä

Zoom-järjestelmän käyttäminen on erittäin helppoa. Saat opettajalta linkin, jolla pääset osallistumaan tunnille. Voit osallistua tunnille nettiselaimella. 

Voit myös halutessasi asentaa laitteellesi erillisohjelman tai aplikaation. Zoomia voit käyttää myös mobiililaitteella ja tabletilla.

Jos et ole käyttänyt Zoomia aiemmin, voit testata käyttöä osoitteessa https://zoom.us/test.

Testihuoneessa pääset mm. testaamaan ohjatusti äänen kuuluvuuden ja mikrofonin toiminnan Test Speak & Microphone -toiminnon avulla.