Tietoa historian abikursseista

Mitä menestyminen historian ylioppilaskirjoituksissa vaatii? 

Historian yo-koe ei mittaa ainoastaan kurssilla opittujen asioiden sisäistämistä, vaan kyse on myös ajattelua ja kypsyyttä mittaavasta kokeesta, jossa sinun tulee hallita oikeanlainen vastaustekniikka. Sinun tulee osata tulkita lähteitä erilaisilta historiallisilta aikakausilta sekä ymmärtää maailmanhistorian syy-seuraus –suhteita.

Pelkkiä vuosilukuja ulkoa opettelemalla ei päästä huippuarvosanoihin. Sen sijaan keskeistä on ymmärtää erilaisten historiallisten aikakausien pääpiirteitä ja kyetä vertailemaan niitä toisiinsa. Kun ymmärrät minkälaiset taloudelliset, sosiaaliset ja poliittiset lainalaisuudet määrittivät keskiaikaa, ”liimautuvat myös pienemmät palaset” helpommin kokonaiskuvaan kiinni. Historiaa ei siis tule opetella ulkoa, se tulee ymmärtää!

Historian yo-kokeessa painottuu pakollisten kurssien (kurssit 1-3) hallinta, sillä näiden kurssien pohjalta laaditaan laajempia tehtäviä, joista voi yo-kokeessa saada normaaleja tehtäviä enemmän pisteitä. Tämä painotus on myös huomioitu YO-valmennuksen kurssilla.

Kurssin sisältö

YO-valmennuksen historian kurssilla keskitytään erityisesti historian pakollisiin kursseihin, jotka painottuvat yo-kokeessa. Nämä kurssit ovat:

HI1 – Ihminen ympäristön ja yhteiskuntien muutoksessa

HI2 – Kansainväliset suhteet

HI3 – Itsenäisen Suomen historia

Tämän lisäksi kerrataan olennaisimpia asioita valtakunnallisista syventävistä kursseista:

HI4 – Eurooppalaisen maailmankuvan kehitys

HI5 – Ruotsi itämaasta Suomeksi

HI6 – Maailman kulttuurit kohtaavat


Kurssi sisältää 6 eri opetuskertaa ja yhteensä 24 oppituntia.  Oppitunnit järjestetään etäopetuksena Zoom-ohjelman avulla ja oppituntien aikana on mahdollista kysyä opettajalta apua juuri sinua askarruttaviin kysymyksiin. Osaamistasi pääset mittaamaan kurssin päättävässä preliminäärikokeessa, joka on ylioppilaskirjoituksia simuloiva koe. Saat preliminäärikokeesta kurssin opettajan palautteen ja arvion osaamisestasi yo-arvosanalla mitattuna. Opettajan tuntimateriaalin lisäksi kurssilla suositellaan käytettäväksi Otavan teosta Abi Historia. 

Kurssin aikana sinulla on myös mahdollisuus kirjoittaa useampi harjoitusessee opettajalle, joka antaa sinulle henkilökohtaista palautetta sekä vastaustekniikastasi että vastausten sisällöstä.

Kurssin opetus

Kurssin opettaja Ville Hirvonen (FM) työskentelee Töölön yhteiskoulun aikuislukiossa historian ja yhteiskuntaopin opettajana. Aikuislukion suorittavat opiskelijat ovat yleensä hyvin päämäärätietoisia ja keskittyvät huolella ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen, joten Ville tietää hyvin, miten ihmisiä motivoidaan ja autetaan saavuttamaan tavoitteensa. Villellä on myös usean vuoden kokemus historian ja yhteiskuntaopin abikurssien opettajana toimimisesta. Tällä hetkellä Ville opettaa historiaa myös Ekonomivalmennuksen puolella kauppatieteiden valmennuskurssilla.

Kurssin hinta on 149 euroa. 

Aikataulu

  • ti 23.2 klo 13.00-16.30
  • to 25.2. klo 13.00-16.30
  • ti 2.3. klo 13.00-16.30
  • to 4.3. klo 13.00-16.30
  • ti 9.3. klo 13.00-16.30
  • to 11.3. klo 13.00-16.30

Tietoa ZOOM-etäopetusjärjestelmästä

Zoom-järjestelmän käyttäminen on erittäin helppoa. Saat opettajalta linkin, jolla pääset osallistumaan tunnille. Voit osallistua tunnille nettiselaimella. 

Voit myös halutessasi asentaa laitteellesi erillisohjelman tai aplikaation. Zoomia voit käyttää myös mobiililaitteella ja tabletilla.

Jos et ole käyttänyt Zoomia aiemmin, voit testata käyttöä osoitteessa https://zoom.us/test.

Testihuoneessa pääset mm. testaamaan ohjatusti äänen kuuluvuuden ja mikrofonin toiminnan Test Speak & Microphone -toiminnon avulla.