Tietoa kemian abikursseista

Mitä menestyminen kemian ylioppilaskirjoituksissa vaatii?

Kemian yo kokeessa tulee hallita koko kemian valtakunnallisen oppimäärän sisältö (Ke1-Ke5) kokonaisuutena. Menestyminen vaatii opittujen asioiden sisäistämistä ja tietojen soveltamista myös ei-tyypillisiin tehtävänantoihin. Tehtäviin tulee osata vastata tarkasti kemian kielellä ja käsitteillä sähköisiä ohjelmistoja oikein apuna käyttäen.

Kurssin sisältö

Kurssilla kerrataan kemian valtakunnallisten kurssien keskeisin sisältö, nivotaan asioita kokonaisuuksiksi ja opetallaa yo-tehtävien vastaustekniikkaa. Kurssilla käydään läpi niin perustehtäviä kuin vaativampiakin tehtäviä. Kurssilla käydään paljon läpi yo-tehtäviä. Näiden yhteydessä käydään läpi myös pisteiden kertymistä, vastaustyyliä ja tyypillisiä pistemenetyksien kohteita.

Kurssi sisältää yhteensä 24 oppituntia. Tapaamiset sisältävät aina useamman oppitunnin. Oppitunnit järjestetään etäopetuksena Zoom-ohjelman avulla. Kurssilla käytetään Otavan Mooli-sarjan kertauskirjaa. Kirjan hankkimista suositellaan, osa tehtävistä tulee kirjan ulkopuolelta. Kurssiin sisältyy opettajan laatima kattava teoriatiivistelmä kurssin aiheista. Osaamistasi pääset mittaamaan kurssin päättävässä 3 tunnin kokeessa, joka tehdään omatoimisesti. Saat kokeesta myös arvioinnin ja palautteen.

Kurssin opetus

Kurssin opettajana toimii Karoliina Alajoki (FM). Karoliina toimii opettajana Tampereen aikuislukiolla ja lukion opetuskokemusta on jo lähes kymmenen vuotta. Karoliina on pitänyt useita kemian kertauskursseja ja saanut niistä erittäin hyvää palautetta.

Kurssin hinta on 149 euroa.

Kurssin aikataulu

  • ti 23.2. klo 9.30-13.00
  • ke 24.2. klo 13.30- 16.00
  • pe 26.2. klo 9.30-13.00 
  • ma 8.3. klo 13.30-17.00 
  • ti 9.3. klo 9.30-13.00
  • to 11.3. klo 9.30-13.00
  • Itsenäisesti tehtävä koe pe 12.3.
  • Kokeen palautus 1 oppitunti ma 15.3.
Kurssille voi ilmoittautua sen alkamiseen saakka.

Tietoa ZOOM-etäopetusjärjestelmästä

Zoom-järjestelmän käyttäminen on erittäin helppoa. Saat opettajalta linkin, jolla pääset osallistumaan tunnille. Voit osallistua tunnille nettiselaimella. 

Voit myös halutessasi asentaa laitteellesi erillisohjelman tai aplikaation. Zoomia voit käyttää myös mobiililaitteella ja tabletilla.

Jos et ole käyttänyt Zoomia aiemmin, voit testata käyttöä osoitteessa https://zoom.us/test.

Testihuoneessa pääset mm. testaamaan ohjatusti äänen kuuluvuuden ja mikrofonin toiminnan Test Speak & Microphone -toiminnon avulla.