Tietoa yhteiskuntaopin abikursseista

Mitä menestyminen yhteiskuntaopin ylioppilaskirjoituksissa vaatii?

Yhteiskuntaopin yo-koe ei mittaa ainoastaan lukiokursseilla opittujen asioiden sisäistämistä, vaan kyse on myös ajattelua ja kypsyyttä mittaavasta kokeesta, jossa sinun tulee hallita oikeanlainen vastaustekniikka. Sinun tulee kyetä tulkitsemaan erilaisia politiikkaan ja talouteen liittyviä lähteitä sekä tuottamaan oikeustieteellistä tekstiä. Käsitteiden ulkoa osaaminen ei vielä hyödytä, jos et osaa vertailla niitä ja antaa esimerkkejä niiden soveltamisesta reaalimaailmaan.

Koko yhteiskuntaopin oppimäärän vahva hallinta edesauttaa menetystäsi yo-koitoksessa. On kuitenkin todettava, että pakollisten kurssien (kurssit 1-3) painotus on muita kursseja suurempi, sillä näiden kurssien tietojen pohjalta laaditaan kolme laajempaa kysymystä, joista on mahdollista saada tavallisia tehtäviä enemmän pisteitä. Tämä painotus on otettu huomioon myös YO-valmennuksen kurssilla.

Kurssin sisältö

YO-valmennuksen kurssilla käsitellään yhteiskuntaopin pakollisten kurssien ja valtakunnallisen syventävän kurssin tärkeimmät sisällöt. Kurssilla pääset siis syventämään osaamistasi seuraavien kurssien osalta:

YH1 – Suomalainen yhteiskunta

YH2 – Taloustieto

YH3 – Suomi, Eurooppa ja eurooppalaisuus

YH4 – Kansalaisen lakitieto

YO-valmennuksen kurssi sisältää 6 eri opetuskertaa ja yhteensä 24 oppituntia.  Oppitunnit järjestetään etäopetuksena Zoom-ohjelman avulla ja oppituntien aikana on mahdollista kysyä opettajalta apua juuri sinua askarruttaviin kysymyksiin. Osaamistasi pääset mittaamaan kurssin päättävässä preliminäärikokeessa, joka on ylioppilaskirjoituksia simuloiva koe. Saat preliminäärikokeesta kurssin opettajan palautteen ja arvion osaamisestasi yo-arvosanalla mitattuna. Kurssin aikana sinun on myös mahdollista kirjoittaa useampi harjoitusessee opettajalle, joka antaa sinulle henkilökohtaista palautetta sekä vastaustekniikastasi että vastausten sisällöstä.

Kurssin opetus

Kurssin opettaja Ville Hirvonen (FM) työskentelee Töölön yhteiskoulun aikuislukiossa historian ja yhteiskuntaopin opettajana. Aikuislukion suorittavat opiskelijat ovat yleensä hyvin päämäärätietoisia ja keskittyvät huolella ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen, joten Ville tietää hyvin, miten ihmisiä motivoidaan ja autetaan saavuttamaan tavoitteensa. Villellä on myös usean vuoden kokemus historian ja yhteiskuntaopin abikurssien opettajana toimimisesta. Tällä hetkellä Ville opettaa historiaa myös Ekonomivalmennuksen puolella kauppatieteiden valmennuskurssilla. Opettajan tuntimateriaalin lisäksi kurssilla suositellaan käytettäväksi Otavan teosta Abi Yhteiskuntaoppi. 

Kurssin hinta on 149 euroa.

Aikataulu

  • Ke 24.2. klo 17:00-20:15
  • Pe 26.2. klo 15:00-18:00
  • TI 2.3. klo 9:00-12:30
  • Ke 3.3. klo 17:00-20:15
  • Ti 9.3. klo 9:00-12:30
  • Ke 10.3. klo 17:00-20:15

Kurssille voi ilmoittautua sen alkamiseen saakka.
 

Tietoa ZOOM-etäopetusjärjestelmästä

Zoom-järjestelmän käyttäminen on erittäin helppoa. Saat opettajalta linkin, jolla pääset osallistumaan tunnille. Voit osallistua tunnille nettiselaimella. 

Voit myös halutessasi asentaa laitteellesi erillisohjelman tai aplikaation. Zoomia voit käyttää myös mobiililaitteella ja tabletilla.

Jos et ole käyttänyt Zoomia aiemmin, voit testata käyttöä osoitteessa https://zoom.us/test.

Testihuoneessa pääset mm. testaamaan ohjatusti äänen kuuluvuuden ja mikrofonin toiminnan Test Speak & Microphone -toiminnon avulla.