Lyhyen matematiikan testi

Tässä lyhyen matematiikan testissä voit testata osaamistasi ilmaiseksi.

Testissä on 6 tehtävää, joista jokaisen tehtävän maksimipisteet ovat 12 pistettä. Testin maksimipisteet on 6 x 12 = 72 pistettä. Jokaisen tehtävän jälkeen löydät myös perusteellisen pisteytetyn ratkaisun. 

Tehtävä 1

Farkut maksavat 70 euroa. Alennusmyynnistä samat farkut saa 50 eurolla.

a) Mikä on farkkujen alennusprosentti?

b) Paljonko alennusmyynnistä ostettujen farkkujen hinnasta on arvonlisäveroa, kun yleinen arvonlisäveroprosentti on 24 %.

Tehtävä 2

Maisa harjoitteli golf-simulaattorissa kesän kiertuetta varten. Maisa sai lyönnistään tulosprintin, josta selviää pallon korkeus lähtöpaikasta mitattuna metreinä. Kuinka korkea Maisan lyönti oli?

Vinkki: Hyödynnä tehtävässä Geogebraa.

kotisivu3

Tehtävä 3

Kalle arvioi kartasta, että hänen tulevan omakotitalonsa tontti on pinta-alaltaan noin 12 mm². Kartan mittakaava on 1 : 15 000. Laske kuinka paljon Kalle maksoi tontistaan, kun neliöhinta oli 15 €/m².

Tehtävä 4

Apteekkari sekoittelee myyntiin ”tautiin kuin tautiin tehoavaa” lääkettä, jonka salaisen, vaikuttavan aineen pitoisuuden hän haluaa olevan 15 %. Hänellä on kaapissaan kuitenkin vain liuokset, joiden pitoisuudet ovat 25 % ja 12 %.

Kuinka paljon kumpaakin liuosta tulisi ottaa, kun apteekkari tarvitsee tätä ”tautiin kuin tautiin tehoavaa” lääkettään 20 litraa?

Tehtävä 5

Onni aloittaa lukemaan paksuhkoa romaania, jossa on peräti 3600 sivua. Onni lukee ensimmäisenä päivänä yhden sivun, seuraavana kolme eli lisää määrää aina kahdella sivulla seuraavaan päivään mentäessä. Kuinka monta päivää kirjan lukeminen Onnilta kestää? 

Tehtävä 6

Jääkiekkojoukkueen kolmen parhaan hyökkääjän todennäköisyys tehdä maali voittomaalikisassa on 85 %, 72 %, 70 %. Montako maalia on odotettavissa, jos nämä kolme parasta hyökkääjää pääsevät laukomaan kisassa?

Pisteet Arvosana Palautteesi
0-15 I Tarvitset paljon perusharjoittelua! Jos teet materiaalistamme muutaman perustehtävän per kurssi, pääset hyväksyttyyn arvosanaan.
16-25 A Varmasti haluat menestyä paremmin. Materiaalimme on monipuolinen, eli taitotasosi paranee loikkauksin.
26-36 B Sinulla on vielä selkeitä haasteita perusteissa. Uskoisimme sinun hyötyvän erityisesti perustehtäviin tehdyistä opetusvideoista.
37-48 C Nyt tasosi on keskitasoa, mutta materiaalillamme saamme helposti sinusta todella hyvän, oivaltavan laskijan.
49-58 M Osaat perusteet, mutta soveltaviin tehtäviin tarvitset opettajan tukea. Meillä on tätä varten Opeapu-palvelu, jossa opettaja auttaa sinua tehtävissämme henkilökohtaisesti.
59-66 E Niin lähellä kirkkainta arvosanaa! Tarvitset ripauksen harjoitusta vielä soveltavissa, haastavissa tehtävissä. Sinua saattaisi hyödyntää opettajan tekemät opetusvideot vaikeimmista tehtävistä.
67-72 L Loistavaa! Sinun tarvitsee enää varmistaa monipuolinen haastavien tehtävien hallinta. Materiaalissamme on hämmästyttäviä, yllättäviä tehtäviä, joita et varmasti muualta löydä.