Tietoa matematiikan abikursseista

Tällä sivulla kerromme tarkemmin matematiikan kurssiemme sisällöistä. Kurssi sopii sinulle oli tavoitteesi ja tasosi tällä hetkellä minkälainen tahansa.

Miksi YO-valmennus?

Meillä on kurssipaketeissa monipuolinen tarjonta, jotta voit valita tarvitsemasi verran tukea opettajalta. Osassa paketeista voit kysyä apua Opeapu-palvelusta koko valmistautumisesi ajan. Jotkut asiat on haastavaa opetella itsenäisesti. Tämän vuoksi meillä on hankalaksi koetuista asioista ratkaisu- ja opetusvideoita. Videoita on perusasioista, mutta myös hyvin vaativista tehtävistä. Kurssi sopii sinulle osaamisesi tasosta riippumatta.

Jännittääkö sähköiset ohjelmat? Mitä sinun tulisi osata niiden käytöstä? Jos tehtävään vaaditaan erityistä ohjelman hallintaa, olemme tehneet selkeät ohjeet ohjelmistojen hallinnasta.

Matematiikan oppimiseen tarvitset sekä rutiinia että ajattelun kehittämistä. Tarkoin harkitun materiaalimme avulla saat oikeassa suhteessa molempia. Et joudu puurtamaan perustehtävien parissa liikaa, mutta tehtävien vaikeustason noustessa päädyt uudenlaisen ajattelun pariin.

Lukiokurssien tehtävissä ja yo-tehtävissä on eroja. Sinun tulee osata yhdistää samassa tehtävässä useiden kurssien asioita. Materiaalissamme on satoja ylioppilaskokeen tehtävien kaltaisia harjoituksia!

Verkkokurssi sisältää ajasta ja paikasta riippumattoman opetuspaketin. Kurssi sisältää kymmennittäin tehtävien perusteellisia videoratkaisuja. Lisäksi kurssiin kuuluu täydellinen kertauskurssi eli 24 oppituntia opetusta videoituna. Pakettiin kuuluu myös paljon kiitosta saanut Opeapupalvelu.

Kattavin ja perusteellisin eLive pakettimme sisältää kaiken edellisen lisäksi eLiveoppitunnit. Oppitunnilla kerrataan ja lasketaan ryhmän toiveita kuunnellen lukion oppimäärän tärkeimmät asiat. Tämä kurssi sopii kaikille tämän hetkisestä taitotasostasi riippumatta. 

Kurssiin kuuluu myös runsaasti videoituja yo-tehtävien ratkaisuja. Muilla kurssijärjestäjillä ei ole vastaavaa sisältöä.

Lyhyen ja pitkän matematiikan kurssiin kuuluu yli 700 harjoitustehtävää, joista yli 50 %:iin tehtävistä on ratkaisuvideo. 

Kurssipalautteen perusteella pirteät ja eloisat ratkaisuvideot ovat olleet erittäin pidettyjä. 

Voit tutustua materiaalin laatuun ja videoihin etukäteen moodlen maksuttomissa kurssikokeissa.

Materiaali on käytettävissäsi ostohetkestä kaksi seuraavaa kirjoituskertaa. 

Harjoitustehtäviä ratkaisuineen

Vankan kokemuksen ylioppilaskirjoituksista omaavat opettajat ovat laatineet sinulle valmiin kattavan materiaalin, jonka hallitsemalla ja osaamalla menestyksesi ylioppilaskirjoituksissa paranee merkittävästi. Hyvän materiaalin ansiosta oppimisesta tulee tehokasta ja mielenkiintoista.

Opettajillamme on pitkän lukiokokemuksen myötä hyvä näkemys siitä, minkälaisiin tehtäviin ja harjoituksiin kannattaa keskittyä, jotta menestys kirjoituksissa olisi optimaalinen.

Tehtäviä, ratkaisuja ja videoita on sekä pakollisista että syventävistä kursseista tarkoin mietitty määrä, jotta pystyt ne järkevällä aikataululla opiskelemaan ja sinulle jää aikaa valmistautua muidenkin aineiden ylioppilaskirjoituksiin. 

Materiaali sisältää vaikeustasoltaan vaihtelevia tehtäviä perustehtävistä hyvinkin soveltaviin luovuutta vaativiin tehtäviin. Tehtävät on luokiteltu erilaisten tavoitteiden mukaisiin paketteihin, jotta voit päästä juuri sinun omaan arvosanatavoitteeseesi. Moniin tehtäviin on tarjolla avuksi opetusvideo, jossa tehtävä yksityiskohtaisesti ratkaistaan. Kokeneet opettajamme tietävät juuri ne haastavat kohdat, jotka ovat abiturienteille hankalia. 

Tehtäväpaketeissa on mukana peruslaskutaitoa hiovia tehtäviä, sähköisten työvälineiden hyvää hallintaa vaativia tehtäviä, ajattelua ja päättelykykyä kehittäviä tehtäviä, aineistotehtäviä ja yllättäviä, luovia ratkaisuja vaativia tehtäviä. Opetusvideoilla ratkaistaan tehtäviä todella perusteellisesti. Näin samalla kertaa tulee kerratuksi sekä teoriat että ohjelmistot. 

Kertauskurssipaketeissamme on lähes kaikki mitä tarvitset valmistautuessasi yo-kirjoituksiin. Sinulta tarvitaan vain intoa harjoitella. Tarvittaessa sinulla on matematiikan opettajan tuki ja apu koko harjoittelun ajan helposti saatavilla.  

Harjoitustehtävät on jaettu vaikeustason mukaisesti. Alla oleva kuva on verkko-oppimisympäristöstämme, jossa tehtävät on jaettu kurssikohtaisesti vaikeustason mukaisesti. Jos osaamisesi on hyvällä tasolla, niin sinun ei tarvitse tuhlata aikaa helppoihin tehtäviin. Voit siirtyä suoraan oman taitotason mukaisiin tehtäviin. 

Alla olevalla videolla esitellään pitkän ja lyhyen matematiikan kurssimateriaalia verkko-oppimisympäristössä.

Sähköisten työvälineiden opettelua

Sähköisen ylioppilaskokeen aikakautena on tärkeää tietää minkä tyyppisiä tehtäviä ylioppilaskokeessa voidaan kysyä. Tässä opettajamme ovat asiantuntijoita pitkän kokemuksensa ansiosta. Materiaaliin on erikseen merkitty sellaiset tehtävät, jotka kannattaa ratkaista ilman symbolista laskinta. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että näissä A-osan tehtävissä on abiturienteilla käytössä Kcalc- ja SpeedCrunch-laskin. Myös näiden käyttöön perehdytään materiaalissa. 

Sähköisiä ylioppilastehtäviä on tähän mennessä ollut aiemmin vain kahdesti, joten kurssistamme on varmasti apua siihen, että osaat keskittyä oleellisiin asioihin sähköiseen ylioppilaskokeeseen valmistautuessasi niin tehtävien kuin ohjelmistojen käytön osalta.

Videoidemme ja yksityiskohtaisten ratkaisujen avulla opit hyödyntämään sähköisiä työvälineitä (Kcalc, SpeedCrunch, GeoGebra, TI-Nspire CAS ja LibreOffice). 

Opeapu-palvelu

Verkko- ja eLivekurssiin kuuluu suosittu Opeapu-palvelu. Kokenut lukio-opettaja vastaa kysymyksiisi verkossa ja on apuna valmistautuessasi ylioppilaskirjoituksiin. Saat apua ongelmiisi nopeasti ja voit kysyä tehtäviin tarkennuksia. 

Teoriavideoita

Verkkokurssin ja Elive-kurssin sisältöön kuuluu tehtvävien ratkaisuvideoiden lisäksi myös runsaasti teoriavideoita. Pitkän matematiikan kursseilla teoriavideoita on tällä hetkellä yli 150 kappaletta ja lyhyen matematiikan kurssilla yli 50 teoriavideota. 

Alla esimerkki teoriavideosta.

Kokemus ja näyttöjä erittäin tuloksellisista kursseista

Kurssin opettajina ja kurssimateriaalin laatijoina toimivat erittäin kokeneet lukion matematiikan opettajat. Opettajamme ovat opettaneet hyvällä menestyksellä oppilaita ylioppilaskirjoituksiin vuosikymmenien ajan. Tiedämme mitä aikaisempien vuosien kokeissa on kysytty ja minkälaisia tehtävät voisivat olla tänä keväänä ja pystymme tarjoamaan mahdollisia tärppejä. 

Koska mukana on tuhansia opiskelijoita opettaneet opettajat, tiedämme mikä abiturienteille on haastavaa. Meillä on kokonaiskuva kaikkien lukion kurssien matematiikan kurssien ylioppilaskokeen kannalta oleellisimmista asioista.

Yo-valmennuksen kursseille on osallistunut viime vuosina jo tuhansia kurssilaisia. YO-valmennuksen matematiikan kertsuskurssin materiaalia käytetään kurssimateriaalina lukioiden kertauskursseilla.

YO-valmennus.fi, kauppatieteiden valmennuskursseja järjestävässä Ekonomivalmennus-yrityksessä sekä AMK-valmennuskurssi ammattikorkeavalmennus.fi kursseilla toimivat samat opettajat. Ekonomivalmennus on jo useita vuosia ollut oman alansa ylivoimainen markkinajohtaja kurssilaisten ja ennen kaikkea sisään päässeiden määrällä mitattuna. Olemme järjestäneet valmennuskursseja jo vuodesta 2002 lähtien. Meillä on siis erittäin vankka kokemus kurssien järjestämisestä, opetusmateriaalien tuottamisesta, verkko-oppimisympäristöjen hyödyntämisestä sekä opettamisesta. 

Olemme saaneet kursseillamme aikaan hyvät oppimistulokset ja erinomaista palautetta opiskelijoiltamme. Lukion matematiikan opettajiemme opiskelijat ovat saavuttaneet vuodesta toiseen todella hyvät tulokset ylioppilaskirjoituksissa.  

Opettajat

Kursseillamme opettajina toimivat erittäin kokeneet lukion matematiikan opettajat. Joillakin muilla kursseilla opettajina toimii opiskelijoita ja muita henkilöitä ilman että he ovat päivääkään opettaneet lukiossa. YO-valmennus.fi kursseilla tiedät jo etukäteen ketkä sinua opettavat. Opettajamme ovat kaikki kurssijärjestäjät huomioiden kaikkein osaavimpia ja kokeneimpia. Kursseillamme toimivat opettajina: Elina Peltomaa, Päivi Puikkonen ja Timo Ojansivu. He kaikki työskentelevät matematiikan opettajina lukiossa.

Elina Peltomaa, FM. Elinalla on usean vuoden kokemus matematiikan opettamisesta niin lukiossa kuin valmennuskursseillamme. Elina on erityisen kiinnostunut ja perehtynyt sähköisiin matematiikan työvälineisiin sekä sähköisen ylioppilaskokeen vaatimuksiin. Opiskelijat ovat sanoneet, että Elina vei matematiikan opetuksen aivan uudelle tasolle.

Päivi Puikkonen, FM. Päivillä on yli 15 vuoden opetuskokemus matematiikan opettamisesta lukiossa. Päivi on viime vuosina opettanut kymmeniä lyhyen matematiikan kertauskursseja tehden samalla abeille runsaasti harjoittelumateriaaleja. Hän on saanut opiskelijat ymmärtämään harjoittelun merkityksen, mikä tehokkaan opetuksen myötä on taannut mainiot yo-tulokset.

Timo Ojansivu, FM. Timolla on yli 30 vuoden opetuskokemus matematiikan opettamisesta lukiossa. Timo on saanut kurssilaisiltaan lukiossa ja valmennuskursseilta erinomaista palautetta. Timo on äärimmäisen suosittu opettaja opiskelijoiden keskuudessa. Timo on niin innostunut matematiikasta, että hänen opetuksessaan ei voi olla innostumatta. 

Osa kevään 2020-2022 palautteesta:

– ”Opetusvideot ovat loistava tapa kerrata ja oppia asioita.”

– ”Opin yhdessä opetustuokiossa enemmän kuin kolmen vuoden aikana lukiossa.”

– ”Tosi kiva opettaja, nopea mutta selkeä tahti.”

– ”Hyvä kurssi kaikin puolin.”

– ”Hyvät esimerkit, joissa tehtävien taso vaihteli. Asiat selitettiin hyvin. Laadukas ja asiantunteva opetus.”

– ”Positiivinen ja kannustava asenne opettajalla. Mukava ja rento ilmapiiri.”

– ”Selkeää ja hyvää opetusta! Sain lisämotivaatiota kirjoituksiin.”

 – ”Kurssi ylitti odotukseni. Oloni on nyt paljon varmempi ylioppilaskokeesta.”

– ”En ole koskaan tavannut yhtä selkeää opetustyyliä omaavaa opettajaa.”

– ”Hintansa väärtti, ehdottomasti!”

– ”Mukaansatempaava opetustyyli, iso plussa!”

– ”Suosittelen! Tiivistettiin asiat todella hyvin.”
Valitse verkkokurssi tai eLivekurssi

Valitse sinulle itsellesi sopivin kertauskurssi.

Verkkokurssilla saat hyvin laaditut ja monipuoliset tehtävät  jokaisesta kurssista käyttöösi. Ratkaisut ovat perusteellisia, koska täydellisten välivaiheiden lisäksi ratkaisuissa monesti neuvotaan miten tehtävät toteutetaan sähköisiä ohjelmistoja hyödyntäen. Verkkokurssilla saat tehtävien lisäksi opetusvideot ja Opeapupalvelun.

Kattavin eLive-pakettimme tarjoaa sinulle kaiken mahdollisen tuen ja avun ylioppilaskirjoituksiin. Kurssiin kuuluu eLive opetus, jossa lukion opettajan kanssa  lasketaan ja kerrataan ylioppilaskirjoitusten kannalta oleellisimmat asiat. Lisäksi tietenkin saat kaiken mitä verkkokurssi sisältää – kattavan tehtäväpaketin verkossa opetusvideoineen sekä Opeapupalvelun!

 

 eLive (Online)-kurssin päiväkohtainen aikataulun löydät tämän sivun alareunasta. 

Verkkokurssi

Kurssin sisältö:
 • Yli 700 harjoitustehtävää
 • Tehtävät on jaettu vaikeustason mukaisesti.
 • 24 oppituntia videoituja luentoja. Kurssilla opit yhdistämään lukion eri kurssien sisällöt soveltavien tehtävien avulla. 
 • Kurssien ydinasiat opetamme opetusvideoilla esimerkkitehtävien kautta.
 • Haastavimmista tehtävistä opetusvideoita. Eli kurssilla ratkaisujen lisäksi opetamme asiat sinulle.
 • Videot on toteutettu käyttäen juuri niitä ohjelmistoja, jotka opiskelijalla on käytössä myös yo-kokeissa.
 • Opeapu-palvelun, jossa kokenut lukio-opettaja vastaa kysymyksiisi verkossa ja on apuna valmistautuessasi yo-kokeisiin.
 • Verkkokurssin ostaaneet saavat käyttöönsä kaiken materiaalin, joka materiaalipaketin ostaneilla on käytössään. 
 • Jokaisesta lukion kurssista huolella laadittuja ylioppilaskirjoituksiin valmistavia tehtäviä.
 • Jokaisesta tehtävästä on laadittu täydellinen malliratkaisu.
 • Tehtävien ratkaisuihin on lisätty neuvoja ja malleja miten tehtävän ratkaisu toteutetaan sähköisesti.
 • Vastauksen kysymyksiin ”Miten valmistaudun ylioppilaskirjoituksiin?”, Paljonko minun tulee tehdä tehtäviä, jotta menestyn?” ”Mitä ylioppilaskirjoituksissa pitää osata?”
 • Lupaamme, että meidän tehtävät hallitsemalla ja ymmärtämällä kirjoitusmenestyksesi on taattu.
 • Harjoituskokeesta on laadittu täydellinen, välivaiheittain etenevä malliratkaisu ja pisteytysohje.
 • Paketti sisältää esimerkiksi tarkat tiedot kaavoista, joita ylioppilaskirjoituksissa sallittussa kaavakirjassa ei ole.
 • Vinkkejä ja ohjeita ylioppilaskirjoituksiin sekä niihin valmistautumiseen.

eLivekurssi

Kurssin sisältö:
 • Yli 700 harjoitustehtävää
 • Tehtävät on jaettu vaikeustason mukaisesti.
 • 24 oppituntia, arki-iltaisin eLivetunteina.
 • Kurssilla opit yhdistämään lukion eri kurssien sisällöt soveltavien tehtävien avulla. ELiveopetukseeen osallistuvat saavat käyttöönsä myös kaiken verkkokurssin ja materiaalipaketin ostaneiden materiaalin.
 • Elivetunnit ovat etätunteja, joten voit osallistua tunnille juuri sieltä, missä sinun on helpointa oppia.
 • Lisäksi voit katsoa 24 oppituntia videoituja kertauskurssiluentoja. 
 • Kurssilla opit yhdistämään lukion eri kurssien sisällöt soveltavien tehtävien avulla. 
 • Kurssien ydinasiat opetamme opetusvideoilla esimerkkitehtävien kautta.
 • Haastavimmista tehtävistä opetusvideoita. Eli kurssilla ratkaisujen lisäksi opetamme asiat sinulle.
 • Videot on toteutettu käyttäen juuri niitä ohjelmistoja, jotka opiskelijalla on käytössä myös yo-kokeissa.
 • Opeapu-palvelun, jossa kokenut lukio-opettaja vastaa kysymyksiisi verkossa ja on apuna valmistautuessasi yo-kokeisiin.
 • Jokaisesta lukion kurssista huolella laadittuja ylioppilaskirjoituksiin valmistavia tehtäviä.
 • Jokaisesta tehtävästä on laadittu täydellinen malliratkaisu.
 • Tehtävien ratkaisuihin on lisätty neuvoja ja malleja miten tehtävän ratkaisu toteutetaan sähköisesti.
 • Vastauksen kysymyksiin ”Miten valmistaudun ylioppilaskirjoituksiin?”, Paljonko minun tulee tehdä tehtäviä, jotta menestyn?” ”Mitä ylioppilaskirjoituksissa pitää osata?”
 • Lupaamme, että meidän tehtävät hallitsemalla ja ymmärtämällä kirjoitusmenestyksesi on taattu.
 • Harjoituskokeesta on laadittu täydellinen, välivaiheittain etenevä malliratkaisu ja pisteytysohje.
 • Paketti sisältää esimerkiksi tarkat tiedot kaavoista, joita ylioppilaskirjoituksissa sallittussa kaavakirjassa ei ole.
 • Vinkkejä ja ohjeita ylioppilaskirjoituksiin sekä niihin valmistautumiseen.

Kurssien aikataulut kevät 2023

Pitkä matematiikka

Ma 20.2. Tunti 1 klo 17:00-20:30
Ke 22.2. Tunti 2 klo 17:00-20:30
To 23.2. Tunti 3 klo 17:00-20:30
Ma 6.3. Tunti 4 klo 17:00-20:30
Ti 7.3. Tunti 5 klo 17:00-20:30
To 9.3. Tunti 6 klo 17:00-20:30
Tunnit nauhoitetaan, jotta voit tarvittaessa katsoa tunnin myöhemminkin tai uudelleenkin.

Lyhyt matematiikka

Ma 20.2. Tunti 1 klo 17:00-20:30
Ke 22.2. Tunti 2 klo 17:00-20:30
To 23.2. Tunti 3 klo 17:00-20:30
Ma 6.3. Tunti 4 klo 17:00-20:30
Ti 7.3. Tunti 5 klo 17:00-20:30
To 9.3. Tunti 6 klo 17:00-20:30
Tunnit nauhoitetaan, jotta voit tarvittaessa katsoa tunnin myöhemminkin tai uudelleenkin.